Tämä pedanttinen, kaikki asiat päiviä ja viikkoja etukäteen suunnitteleva, yllätyksiä ja muutoksia suunnitelmissa inhoava tyttö tekikin eilen jotain ennen kuulumatonta: pesin jälleen kerran itkun turvottamat punasilmäiset kasvoni, vaihdoin yöpaidan pois päältä ja lähdin aivan yllättäen ja suunnittelematta viettämään iltaa, kun yllättävä puhelinsoitto iltasella niin vaati. Ja mikä merkillisintä, ilta oli oikein mukava. Oli virkistävää hippaloida hieman normaalista ystäväpiiristäni poikkeavassa joukossa, hieman normaalista poikkeavalla tavalla ja poikkeavassa paikassa. Virkistävää oli myös, että suurin osa joukkiosta koostui miespuolisista ihmisistä, joten en saanut edes tilaisuutta vatvoa ihmissuhdeasioitani, vaan ilta sujui miehisen rennosti ja turhia tilittämättä. Eilen siis kannatti riisua itsesäälin peitto ja vaihtaa kotihumala sosiaaliseen toimintaan.

Säälittäväksi leimautumisen uhallakin on kyllä silti myönnettävä, että alkuillan tähyilin joukosta miestä. Toivoin ja pelkäsin törmääväni häneen yhteisien puolituttujen kautta. En tiedä olenko pettynyt vai helpottunut, kun niin ei tapahtunut.

Olen myös kyynistynyt. Jatkuvat pettymykset ovat tehneet minut varovaiseksi jokaisen miespuolisen ihmisen läheisyydessä. Kenen tahansa miesihmisen yrittäessä tehdä tuttavuutta tai keskustelunaloitusta, mietin välittömästi, voinko ryhtyä puheisiin, koska minulla ei ole halua antaa hänelle sitä vastapalvelusta, mitä miehet aina haluavat. Minun mielessäni miesten aikeet ovat siis kulminoituneet varsin yksinkertaisesti: seksiä, seksiä ja aina vain seksiä. Ennakkoluuloisuuteni tekee varovaiseksi. Kyyniseksi. Kaunaiseksi. Pöh.

Olen koittanut nyt tiedostaa, että tämä surujeni hukuttaminen alkoholiin on myös pikkuhiljaa loputtava. Viikonlopun jälkeen ei enää. Ehkä töiden alkaminen on loppujen lopuksi hyvä, sillä silloin on pakkokin rauhoittua tällä saralla. On muistettava, että mielenterveysongelmageenien lisäksi suvusta löytyy myös alkoholistigeenejä. Että on niin helppo antaa valta surulle. Addiktioille. Ja jälleen kerran surulle. Viikonlopun jälkeen suren ilman alkoholia.