Tiputeekilta pöllitty kirjameemi:

1. Kirjoita blogiisi 5-10 kirjaa joita juuri sinä haluaisit suositella toisille ihmisille. Perustella saa miksi, ei ole pakko.

2. laita kommenttia kun homma on tehty ja heitä eteenpäin jos siltä tuntuu..

3. blogittomat ovat tervetulleita käyttämään kommenttilaatikkoani jos meemi kiinnostaa.

Siispä:

1. Anna-Leena Härkönen: Ei kiitos

- En koskaan naura kirjoille. Tälle hihittelin ääneen. Vaikka vakavahko aihe kuitenkin.

2. Hermann Hesse: Arosusi

- Jotenkin niin absurdi ja mieletön, että vaikka ei mitään juuri tajunnutkaan juonesta, niin tarkoitus tuli selväksi. Eksistentiaalista pohdiskelua.

3. Jeffrey Eugenides: Middlesex

- Aivan mielettömän mahtava ja kaikenkattava kuvaus siitä, mitä on syntyä tietämättämättä, onko mies vai nainen, siis molempien sukuelimien kanssa. Suosittelen kaikille, vaikka omaisi ennakkoluuloja. Loistava!

4. Sofi Oksanen: Puhdistus

Ärsyttää vähän, että tämä on nyt kaikkialla pinnalla ja palkintoja voittanut. Mutta luin kirjan ennen kaikkea hysteriaa ja suosittelen muitakin Oksasen kirjoja. Inhoan Oksasta kylläkin medianpersoonana, mutta hyvää kirjallisuutta ei voi kieltää.

5. Michael Cunningham: Tunnit

Yksinkertaisesti loistava kuvaus kolmen eri vuosikymmenen naisen elämästä kurjan avioliiton tai piinaavan rakkauden keskellä. Myös kyseisestä teoksesta tehty elokuva on mahtava (kuten olen aikaisemmin mainninnut).

6. Fjodor Dostojevski: Rikos ja rangaistus

Klassikko mikä klassikko, eikä edes tylsä sellainen. Tämän teoksen maineen pystyn jopa ymmärtämään.

7. Eeva Kilpi: Perhonen ylittää tien, kootut runot 1972-2000

Kuten on varmaan jo tullut selväksi, rakastan Eeva Kilven runoutta. Runoja rakkaudesta, kärsimyksestä, masennuksesta, kuolemasta, luonnosta ja anarkismista.

8. Maria Syvälä: Älä sylje minua syliisi (runoteos)

Ja niin. Lukekaa teos. Yksittäiset runot ovat hienoja nekin, mutta kokonaisuudessaan runot muodostavat tarinan. Mielenterveyspotilaasta, hänen perheestään ja kuntoutumisestaan.

9. Marya Hornbacher: Elämä kateissa

Vaikkei olisikaan syömihäiriöinen, kannattaa kirja ehdottomasti lukea. Se on raaka ja kaunistelematon kuvaus sh:sta, bi-polaarisesta -häiriöstä, masennuksesta ja kaikesta siihen liittyvästä.

10. sekä tietenkin C.S. Lewisin Narnia -sarja. Jos on tarkka, löytää satujen ohella viittauksia Raamattuun ja kaikkeen "Hannua ja Kerrtua" -suurempaan.

...ja niiiiiiiin miljoona muuta, etten osaa edes nimetä.

Minä en haasta ketään, mutta kaikki kirjallisuudesta kiinnostuneet: tarttukaa kiinni! Ja tsekatkaa muuten blogi:http://www.kirjavinkit.net/