Koska en jaksa nyt purkaa eilisen lailla mönkään mennyttä päivääni, pölläisin Jamidolta meemilön. Lukekoon ken jaksaa...

OLEN: monimutkainen ihminen.

TEEN: elämästäni aivan liian vaikeaa.

OSAAN: olla sekä hankala ja lapsellinen että asiallinen ja fiksu.

KYTTÄÄN: rakastamaani ihmistä internetin palstoilla :(

SALAILEN: kaikista synkimpää menneisyyttäni kavereilta, ystävillä sekin on tiedossa. Samoin salailen useimmilta todellisia tunteitani tällä hetkellä.

KÄYTÄN: värikkäitä vaatteita ja liian usein tietokonetta.

OLEN HAKA: organisoimaan asioita ja saada kanssaihmiseni uskomaan, että en oikeastaan olekaan kovin sairas.

OLEN SURKEA: antamaan periksi asiassa kuin asiassa.

OLEN PARHAIMMILLANI: parhaimpien ystävieni kanssa, kun ei ole paineita menneisyyden taakasta, nykyisen olotilan hävettävyydestä ja kun saan olla oma surkea, arvaamaton itseni.

TOIVEAMMATTINI: En usko, että minulla on mitään kutsumusta. Monta kertaa olen luullut löytäneeni kutsumukseni, mutta uupunut taakan alla. Eläkeläinen? Nuutunut mielenterveyskuntoutuja? Jos olisin terve haluaisin tehdä jotakin muiden hyväksi: hoitoala, kasvatusala. Kirjailijaksi olen aina halunnut, mutta siihen en ole tarpeeksi kyvykäs.

MIKÄ VIHANNES OLISIN: Voih oih. Varmaan sipuli. Sitä kun kerros kerrokselta kuoritaan, niin kyyneleet valuvat, eikä sitä makeaa sisintä koskaan löydy.

EKA KERTA: Missä niin? Miehen kanssa: kipeää, lempeää, tarpeellista. Alkoholin kanssa: pieni siemaus vanhempien viinistä. Kännissä: täysi-ikäisenä baarien ovien auettua. Hauskaa. Teini-ikään kuuluvaa. Tarpeellinen siirtymävaihe. Tupakka: ei merkittävää, kunhan oli, en jäänyt enkä halunnut jäädä riippuvaiseksi. Psykiatrisella osastolla: kamalaa, alentavaa, lopulta ehkä jopa lohdullista ja tarpeellistakin. Rakkaus: ihanaa niin katoavan hetken, kipeää kipeää kipeää kaipausta siitä asti tänne asti.

MINNE ET HALUAISI JOUTUA: psykiatriselle osastolle enää koskaan. Taikka edes sairaalaan (kammoan ja suorastaan hysteerisesti pelkään sairaaloita. Viime kerrat sairaalassa ihan fyysisen syyn takia ovat päätyneet hysteeriseen itkuhuutoraivokohtaukseen ja paniikkiahdistukseen). Tällä hetkellä en edes päiväosastolle, joka ehkä lähimpänä loimottaa.

MINNE HALUAISIT JOUTUA: jonnekin parempaan paikkaan. Oli se sitten kuoleman jälkeinen tai jokin toinen todellisuus.


MINKÄ MAALAISEKSI SINUA LUULLAAN ULKOMAILLA: Öh...eipä kai miksikään erikoiseksi. Suomalaiseksi jos joksikin. En minä kyllä ihan perussuomalaisenkaan näköinen ole. Turisti kuin turisti.


MIKÄ OLIT EDELLISESSÄ ELÄMÄSSÄSI: Jos uskoisin karmaan, niin jotakin vallan kamalaa ja pahaa. Mutta uskon myös olleeni jonkinlainen marttyyri. Minkä asian puolesta, sitä en tiedä? Suomalainen? -Tuskin. Oikeasti en edes usko edellisiin elämiin ja uskon olleeni olematon. Tai korkeintaan multaa ja ravinteita.


MITEN HOROSKOOPPISI IHMISKUVAUS OSUU KOHDALLASI OIKEAAN: Itse asiassa aika hyvin. Olen horoskoopiltani neitsyt, eli pikkutarkka perfektionisti. En kuitenkaan ole erityisen saita tai vaadi kumppaniltani täydellisyyttä, päinvastoin. Puolensa ja puolensa siis.

IHANNEMIEHESI/NAISESI: Omistaa arvoja ja on tietyllä tavoin kunnianhimoinen; ei niin, että haluaisi hyvän uran ja paljon rahaa, vaan että olisi intohimoinen jonkun tietyn asian vuoksi, ja pysyisi kannassaan. Nauttisi siitä ammatista ja olotilasta, jossa on: oli hän sitten raksamies tai osakemiljonääri. Minua kunnioittava. Suhteen "mies" sillä tavalla, että tunnen oloni turvalliseksi, kuitenkin vastavuoroisesti ja tasa-arvoisesti. Omaa mielipiteitä. On empaattinen ja omaa humaanit, yleisinhimilliset arvot. Ulkonäkö tietysti vaikuttaa (sen ken sen kieltää, on valehtelija): mieluusti omistaa oman persoonallisen tyylin, minulle plussaa ovat rennosti pukeutuvat, persoonalliset, mutta ennen kaikkea itsensä ja makunsa tuntevat sydämelliset ja huumoritajuiset miehet. Ei mitään pieruhuumoria, vaan ehkä mustaa huumoria ja ihmisten vajavaisuuden ymmärtämistä. Arvojen ja mielipiteiden kyseenalaistamista. Kotona oloa ja sosiaalista menoa. Halausta ja hellyyttä. Ymmärtämistä ja "tappelua". Keskustelua ja hiljaisuutta. Mielipiteitä. Oman tilan antamista suhteessa: yhteiset menot ja yhteiset ystävät, mutta myös omat harrastukset ja omat menot.

Onkohan tällaista miestä edes olemassa? Ehkä siksi olenkin yksin...

ENTÄ MITÄPÄ TEET SEURAAVAKSI: Otan uutta ihmelääkettä ja toivon unta ja valaistusta.

MISSÄ MENEE RAJA: Riippuu tietenkin asiasta. Tasa-arvo ja humaanisuus ovat aika hyviä ohjenuoria kaikessa.

INTOHIMOSI: Juustot! Varsinkin vuohenjuusto ja feta.

OVATKO MATTI & MERVI YHDESSÄ JUURI NYT: who cares.


MAINITSE KOLME SUOMEN PARASTA PAIKKAA: oma koti. lapsuuden koti. mökki.


ERIKOISIN PAIKKA MISSÄ OLET NUKKUNUT: solukämpän keittiön lattia


OLETKO KOSKAAN OLLUT ”HIRVEESSÄ JIIRISSÄ”: no hei...kyl juu.

OLETKO KOSKAAN JOUTUNUT PULAAN: Useasti ja joudun edelleen.


OLETKO ITSE TYYPILLINEN ALASI EDUSTAJA: En, jos kyse on ammatista johon nyt opiskelen. Se on useasti todettu. Se ei kuitenkaan tarkoita, etten olisi /voisi olla siinä hyvä.


OLETKO TILANNUT MITÄÄN TV-SHOPISTA: Huh, no en. Ystävä, joka erään tuotteen sieltä tilasi, sai ainakin parin vuoden naurut (kovin kohteliaat sellaiset) osakseen.


KUULUISIN/SUURIN JULKKIS JONKA OLET TAVANNUT: Voi voi. Eiköhän se kuuluisuus tai "suuruus" riipu vähän siitä, kuka sen arvioi. Jokaisella on jokaiselle oma arvonsa. Itse olen tavannut liian vähän julkisuuden henkilöitä, joita todella oikeasti arvostaisin.


TYPERIN ASIA JOSTA OLET KILPAILLUT: No vaikkapa se, kuka humalassa pystyy kauimmin seisomaan kyykyssä polviensa varassa ja seinää vasten.


PISIN MATKA JONKA OLET KÄVELLYT: Enpä muista. Onhan niitä muutamia vaelluksia tullut tehtyä.


MIHIN KUNINGASPERHEESEEN HALUAISIT KUULUA: No enpä niin mihinkään.

TYPERIMMÄN NÄKÖINEN TRENDIVILLITYS, JONKA MUISTAT: Öh, melkein kaikki kasarit: neonväriset vaatteet, etuheitto-otsis ja edelleenkin: shortsit talvella...ei ymmärrä ei.


KUINKA SYVÄLLÄ/ALHAALLA OLET KÄYNYT: Jos olet yhtään blogiani lukenut, voitpa siitä päätellä. Maantieteellisesti en nyt niin alhaalla kuitenkaan...


KOSKA KÄVIT VIIMEKSI LENKILLÄ: Hehehehehe. Varmaan kesällä kun vielä kehtasin ilman paniikkikohtausta. Ei kun hei, oonhan mä koiraa ulkoiluttanut tässä ihan talviaikoinakin.

MITÄ ASENNEVAMMOJA SINULLA ON: No monia. Minun mielipiteeni ja elämänkatsomukseni ovat niitä oikeita. Jos lähdetään siitä...


KEIHIN SUHTAUDUT ENNAKKOLUULOISESTI: Suurimpaan osaan poliitikkoja. Kultalusikka suussa syntyneisiin kanssaihmisiini.

ONKO TV-LUPA MAKSETTU: En kiellä enkä myönnä.

MINKÄ MERKKISILLÄ AUTOILLA OLET AJANUT: Voi tsiisus. Mitä väliä sillä on? Nykyään en paljon ajele, koska: 1. en omista autoa 2. kannatan joukkoliikennettä 3. en ole ajanut vuosiin muutenkaan.


OLETKO KOSKAAN JOUTUNUT TOSITILANTEESEEN JA JOS NIIN MISSÄ: Tositilannekin on niin tulkinnanvarainen asia...eikö? Olenhan mä kuoleman portailla käynyt.mm.


MITÄ HALUAISIT TUNNUSTAA MUILLE TÄSSÄ JA NYT: Tää meemi oli aika kakka.