- Psykolla väänsin jälleen itkua, kun en kuulemma saa talon sisäistä terapeuttia ennen kuin syksyllä. "Mutta eihän siihen ole pitkä aika! Laske vaikka!" Haista sinä nainen kuule...kukkanen!

- Ensi viikolla toimintaterapeutin haastattelu sentään. Ensimmäinen niistä kolmesta yksilöhaastattelusta, jotka vaaditaan päästäkseni kuntoutustarpeita ja -keinoja selvittävään ryhmään.

- Olen nyt täysin vakuuttunut, että minulla on kaksisuuntainen mielialahäiriö pelkän vakavan masennuksen sijaan. Läheiset ovat olleet myöntyväisiä samansuuntaisiin mielipiteisiin.

- Olen rikkipoikkipuhki, koska en juurikaan nuku, kun puuhaan ja kulutan kaikki rahani kaikenmoiseen turhaan, eli jos kohta depressiokausi ei ala, olen luultavasti pian koditon pummi.

- Kysyin mahdollisuudesta sähköhoitoon, vaikka suljetulla ollessa sähköhoidosta juuri tulleet potilaat näyttivät pelottavan "tyhjiltä". Ei se olotila tietenkään kestänyt kauaa. Mutta: sähköhoito tuntuu silti pelottavalta, mutta onko se viimeinen mahdollisuuteni?

- No mulla on sitten sairaalakausieni vuoksi näköjään sitten todellakin resistanssi myös Diapameihin. Jeejee. Kaksi pamia vetäisin, mutta mitään vaikutusta ei tullut, vaan aloin sisustaa kotia, kehittelemään taluluja, ruuvaamaan naulakoita seinään, käymään ostoksilla (kuinkas muuten?).Voitaisiinkohan vihdoin siirtyä takaisin Opamoxeihin, kiitos?!

- No nyt sitten muuttaakin kaksi läheistä kaupungista pois. Voi kakka (näin kauniisti sanottuna), eihän täällä ole kohta enää ketään eikä mitään minulle?

- Maanisuudesta huolimatta ei se ahdistus, eikä surumielisyys ole mennyt pois. Tänään itketti pitkästä aikaa kun tulin psykolta, koska tuntui niin lohduttomalta. Tässä on vuosi jo soudettu ja huovattu, ja hemmetti sentään "eihän sinne syksyyn niin pitkä aika ole. Ehkä sitten sitä terapiaa voit saada".

- Jee! (ironiaa, jos joku ei tajunnut)

- Nyt aion katsoa leffan, syödä, koska en ole syönyt koko päivänä ja tehdä käsitöitä. Alkuviikon olenkin mukavasti buukannut täyteen tekemistä, että ei tämä tästä ainakaan ihan vielä laannu...